Naháňačku s policajtmi zavinil nevodič z Košíc

09.01.2008 Prešov

Prešov 9. januára (TASR) - Mladý Košičan je obvinený z trestného činu útoku na verejného činiteľa a ublíženia na zdraví, ktorého sa dopustil v noci nadnes v Prešove. Policajný vyšetrovateľ dal návrh na jeho vzatie do väzby.
Podľa krajskej policajnej hovorkyne v Prešove Magdalény Fečovej, 21-ročný Košičan, ktorý má viacero záznamov o páchaní majetkovej trestnej činnosti na území Prešovského kraja, utekal na osobnom aute zn. Škoda Superb pred policajnou hliadkou. Keď mu ďalšie policajné auto zastavilo cestu na križovatke ulíc Hlavná a Metodova, narazil do pravej zadnej časti služobného policajného auta. Pritom sa zranil nielen on, ale aj jeho dvaja spolujazdci. Navyše zranili sa dvaja službukonajúci policajti a ich práceneschopnosť potrvá do 10 dní.
Policajti pritom zistili, že mládenec nie je držiteľom vodičského oprávnenia a auto, za volantom ktorého sedel, mal požičané. V aute našli tabuľky s evidenčnými číslami, náradie, náčinie a páčidlá. Tie zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Auto zaistili pre služobné policajné účely.
Pri nehode na vozidlách vznikla škoda okolo 280.000 Sk. Alkohol nezistili ani u jedného z vodičov.
 

Vyberte región